Kasih Pun Bersatu (2007)

Blog The Journey

Kasih Pun Bersatu is the continuation of …. dan Mimpi Pun Bersatu by the same author. And thanx to the author herself for recommending this novel to me. After reading … dan Mimpi Pun Bersatu, I didn’t know and never thought that there is a continuation.

And just for the record, Kasih Pun Bersatu is by far, the thickest Malay novel I had ever read 😉

In … dan Mimpi Pun Bersatu, it ended with the death of Tengku Khalid; Tengku Zarul became the Crown Prince of Dhiyapura; Ayrin, the Crown Princess of Dhiyapura while Sultan Iskandar and Queen Anne back together… happy ending for everyone.

In Kasih Pun Bersatu embarked on the story of Tengku Zarul and Tengku Ayrin. Tengku Zarul knows that Ayrin loves him but because they are cousins, Zarul told Ayrin that relationship between them couldn’t go any further.

Ayrin is heartbroken and started to open her heart to Tengku Zaffran, a member of al-Mansur, al-Muttaqi’s enemy. After high school, Ayrin went to Princeton while Zarul and Zaffran went to Cambridge. Zarul was not happy with Ayrin-Zaffran relationship while Sultan Iskandar was worried that Zaffran was only using Ayrin to reclaim the al-Mansur empire.

Due to her duty to her country, Ayrin was forced to marry Zarul. Oh! Eventhough Ayrin used to love Zarul and still is, it ain’t that easy for Zarul to convince Ayrin to marry him after what he had said to her. They got engaged and a month before their official wedding, Sultan Iskandar (Ayrin’s dad) married them in secret in Paris. The reason; to secure the safety of Dhiyapura.

Few days into their honeymoon, tragedy strikes. This time in the form of DFF – Dhiyapura Freedom Fighter and of course from the al-Mansur clans.

Ayrin, Zaffran and Laira (Ayrin’s companion) were ‘lost’ in the sea after their plane being hijacked by the DFF. Zaffran and Laira survived while Ayrin was lost in the sea and being washed up to the coast of an island (sounds familiar? yup! in … dan Mimpi Pun Bersatu, Ayrin was also washed up to the beach of Dhiyapura). Ayrin suffered an amnesia. Zaffran and Laira tried to search for Ayrin considering that both of them are wanted in Dhiyapura. While Zarul is ‘lost’ and being brain washed in the hand of Ellie, another al-Mansur clan.

Between loyalty to your family and country, Zaffran and Laira were in dilemma. In order to prove their loyalty to Ayrin, they have to find Ayrin. They found her but not her, if you get what I meant. I mean, Ayrin is suffering from amnesia.

Anyway, to make this 784-page novel short, Zaffran with the help of Laira and Ayrin’s followers managed to kidnap Zarul from Ellie (they are already married at that time… history does repeated itself!) and slowly, Ayrin’s memories come back and so does Zarul (after being separated from Ellie’s doses of drugs).

Together, Zarul and Ayrin have to join forces once again to fight the DFF. And of course, they managed to beat them, as always but what happened to Zarul-Ayrin’s relationship? And how about Zarul-Ellie’s relationship? Zaffran-Ayrin? Zaffran-Laira?

Haha! Sorry, if there are too many questions. Oh, I do know all the answers. I read the novel till the end and if you are wondering, no worries, it always has a happy ending 😉 But you have to read it to enjoy it 😉

I gave this novel 9 out of 10 =D

To the dear author (if you are reading this), is there gonna be any continuation of this story? The 3rd generation perhaps? Iskandar and Anne – 1st generation, Zarul and Ayrin – 2nd generation, 3rd? hehe.. is that too much to ask? or how about a story on Zaffran and Laira? 😉

Forum Cari

Komen ni saya jumpa di laman web Cari.com.  Baru kini ada kesempatan nak update di sini sebagai penghargaan saya kepada pembaca yang sudi baca dan reviews ‘My Sweet Twins’ 😀

EXLESSIA Post on 21-3-2012 02:18 PM

baru baca Kasih Pun Bersatu – izza aripin.

tp katanya ni dah sekuel.

yang 1st tajuk apa ek? KN jugak ke?

agak best la ceritanya

Reply 1256# EXLESSIA

qimi08 Post on 22-3-2012 11:56 AM

Terbitan KN juga

1) Dan mimpi pun bersatu –

kisah emaknya org biasa berkahwin dgn kerabat raja- penuh advanture.

2)Kasih pun bersatau….

Kisah anak pulak – puteri raja.. tentang cinta sejati , dendam ….

Saya suka kedua-dua novel ni x jemu membacanya…

Reply 1256# EXLESSIA

mijot Post on 22-3-2012 11:07 PM

tajuknya dan mimpi pun bersatu…

best sgt, citer pasal mak dia yg kawen dgn putera raja (bakal sultan)…

best sebab adventure dan ditulis oleh penulis wanita…

jarang ada penulis wanita yg menulis mengenai adventure ni…

EXLESSIA  Post on 23-3-2012 08:05 AM

kena cari nampak gaya ni. yang sekuel pun aku pinjam je dari adik aku. minah tu tak beli yang awal2 rupanya.

yes.. aku setuju… adventure betul citer ni. pas tu… rasa cam ngan kita2 sekali masuk.

tp aku suke percintaan zarul ngan ayrin tu. 2-2 ego walopon 2-2 cinta. siap berlawan pedang tuh.

walopon sampai cedera2, tp naper aku rasa suwit ekk???

Reply 1260# EXLESSIA

qimi08  Post on 23-3-2012 12:09 PM

Part percintaan mak dia pun best juga tapi ada sedih sikitlah…….

perangai mak dgn anak sama aje …cuma anaknya terlalu aktif dan kurang sabar

cuma novel pertama tu susah sikit nak cari sbb KN dan reprint lagi….

mungkin klu  nak beli buat koleksi blh tanya terus pada penulis atau

tunggu waktu bf mungkin adalah …

mijot  Post on 23-3-2012 09:56 PM

dok sembang2 pasal novel izza aripin, telah membuatkan ku geledah rak cari balik untuk dibaca semula

Reply 1263# mijot

qimi08  Post on 23-3-2012 11:01 PM

Akak suka ulang baca mimpi pun bersatu & kasih pun bersatu….

mcm watak2 dlm novel ini wujud je

Komen ni saya jumpa di laman web Cari.com.  Baru kini ada kesempatan nak update di sini sebagai penghargaan saya kepada pembaca yang sudi baca dan reviews ‘My Sweet Twins’ 😀


EXLESSIA Post on 21-3-2012 02:18 PM
baru baca Kasih Pun Bersatu – izza aripin.
tp katanya ni dah sekuel.
yang 1st tajuk apa ek? KN jugak ke?
agak best la ceritanya

Reply 1256# EXLESSIA
qimi08 Post on 22-3-2012 11:56 AM
Terbitan KN juga
1) Dan mimpi pun bersatu – 
    kisah emaknya org biasa berkahwin dgn kerabat raja- penuh advanture.
2)Kasih pun bersatau….
   Kisah anak pulak – puteri raja.. tentang cinta sejati , dendam ….
Saya suka kedua-dua novel ni x jemu membacanya…

Reply 1256# EXLESSIA
mijot Post on 22-3-2012 11:07 PM
tajuknya dan mimpi pun bersatu…
best sgt, citer pasal mak dia yg kawen dgn putera raja (bakal sultan)…
best sebab adventure dan ditulis oleh penulis wanita…
jarang ada penulis wanita yg menulis mengenai adventure ni…

EXLESSIA  Post on 23-3-2012 08:05 AM
kena cari nampak gaya ni. yang sekuel pun aku pinjam je dari adik aku. minah tu tak beli yang awal2 rupanya.
yes.. aku setuju… adventure betul citer ni. pas tu… rasa cam ngan kita2 sekali masuk.
tp aku suke percintaan zarul ngan ayrin tu. 2-2 ego walopon 2-2 cinta. siap berlawan pedang tuh.
walopon sampai cedera2, tp naper aku rasa suwit ekk???

Reply 1260# EXLESSIA
qimi08  Post on 23-3-2012 12:09 PM
Part percintaan mak dia pun best juga tapi ada sedih sikitlah…….
perangai mak dgn anak sama aje …cuma anaknya terlalu aktif dan kurang sabar 
cuma novel pertama tu susah sikit nak cari sbb KN dan reprint lagi….
mungkin klu  nak beli buat koleksi blh tanya terus pada penulis atau
tunggu waktu bf mungkin adalah …


mijot  Post on 23-3-2012 09:56 PM 
dok sembang2 pasal novel izza aripin, telah membuatkan ku geledah rak cari balik untuk dibaca semula 

Reply 1263# mijot

 
qimi08  Post on 23-3-2012 11:01 PM 
Akak suka ulang baca mimpi pun bersatu & kasih pun bersatu….
mcm watak2 dlm novel ini wujud je

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s