Jejak Kuasa Alam (2007)

JKA smallAkademi Gemilang 2 ~ Jejak Kuasa Alam

Terbitan: PTS
Tahun terbit: 2007
Harga: RM16.50

Suzaimi dan Asyran telah menghabiskan masa cuti mereka di kampung Izkandar. Azurin tidak ikut serta dan menghabiskan masa cuti di akademi. Sewaktu berkhemah di Lata Berkoh, Asyran dan Abang Malik disedut masuk ke dalam pusar air. Tetapi mereka dapat diselamatkan oleh Sam Okar, si penjejak kuasa alam. Sam Okar ialah anak orang asli yang dikurniakan kebolehan menguasai unsur alam seperti air, angin, tanah dan tumbuh-tumbuhan.

Bersama-sama Sam, Suzaimi dan rakan-rakannya telah menyelamatkan Mawar yang berada dalam bahaya di makmal Dr. Mayang yang terletak di Gunung Ophir. Sementara itu, di akademi, Azurin menemui pintu dimensi yang membawanya kepada rakan-rakannya di Gunung Ophir. Ketika dalam perjalanan menuju ke makmal Dr. Mayang, mereka bertemu dengan seteru baharu iaitu Anakardia Hedera.

Dapatkah Suzaimi dan rakan-rakannya menyelamatkan Mawar dengan bantuan Sam Okar? Rahsia mengenai Gen Gemilang dan Pintu Dimensi hampir terbongkar.

Advertisements

2 thoughts on “Jejak Kuasa Alam (2007)

  1. Tumpang tanya , novel siri Akademi Gemilang ni dah tak dicetak lagi ke? Susah nak jumpa sekarang kat kedai buku. Saya nak sangat beli sambungan dia. Cerita dia sangat menarik dan macam 3 buah buku pendek sangat hehe 🙂 Nak beli online dia tulis out of stock. Ada cara lain tak nak beli buku buku ni? 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s