Sofi (1997)

th_SofiSofi

Terbitan: Sri Ayu Publishing
Tahun terbit: 2006

(versi e-book akan menyusul)

Penafian Sofi Suryana terhadap dirinya telah melahirkan Ryan ? gadis tomboy yang lasak, keras kepala dan berhati waja. Persahabatannya dengan Zaihan begitu akrab sehingga menyembunyikan perasaan sebenar dalam diri masing-masing. Sungguhpun begitu, Zaihan tidak dapat menghidu kepahitan hidup yang dialami oleh Ryan di rumah.

Penderaan papa dan penderitaan mamanya hanya disimpan di dalam hati. Di rumah dia sengsara. Kebahagiaan hanya ditemui apabila berada di luar rumah bersama Zaihan dan rakan-rakan yang lain. Apabila Zaihan berkenalan dengan Fiona, belang papa yang disembunyikan selama ini terbongkar. Hasrat untuk menghentikan kekejaman papa terhadap mama seolah-olah akan berjaya.

Perhatian Zaihan mula berpaling apabila menyedari tipu helah Fiona dan kemunculan diri Sofi Suryana dalam diri Ryan. Namun berpeluangkah mereka mengecapi bahagia bersama? Mampukah Sofi Suryana menyelamatkan mama daripada kekejaman papa? Siapakah yang akan berkorban demi menyelamatkan orang yang disayangi? Peleraian konflik akan anda temui dalam Sofi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s