Dan Mimpi Pun Bersatu (2006)

DMPB4Dan Mimpi Pun Bersatu

Terbitan: Kaki Novel Enterprise
Tarikh Terbit: 2006
Harga: RM21.00

Anne
Cinta pertama sewaktu zaman remaja yang terputus di pertengahan jalan bersambung semula selepas lima tahun berlalu. Lantas dia mengharapkan peluang kedua itu berakhir dengan kegembiraan. Malangnya fitnah yang berakhir dengan tragedi meragut segala kebahagiaan yang diimpikan. Dia mangsa pergolakan politik dan perebutan takhta.

Tengku Iskandar
Kematian bonda dan kekanda tercinta menjadikan dia pendendam. Misi mencari dalang yang ingin menghapuskan seluruh keturunannya menjadi agenda. Dalam kesungguhannya mencari pengkhianat, dia sendiri mengkhianati cintanya terhadap satu-satunya wanita yang telah memberikan inspirasi dan semangat untuk terus mencari kedamaian.

Ayrin
Akibat trauma yang dihadapi oleh ibunya, dia membesar tidak seperti gadis biasa. Sepanjang hidupnya dia tidak kenal sesiapa, tiada saudara mahupun rakan yang berkekalan. Dia seorang pengembara yang mengembara mencari erti kehidupan sehinggalah dia tiba di Milenium Perdana. Buat pertama kalinya, dia temui erti hidup dan bersedia untuk mempertahankannya meskipun mengkhianati ibunya sendiri.

Zarul
Hidupnya lengkap dan bahagia. Kasihnya mekar di Milenium Perdana. Namun tanggungjawab kepada keluarga dan negara memaksa dia mengorbankan segala-galanya. Dia terpaksa meninggalkan kehidupan yang dia kenal semata-mata mahu menjalankan tugasnya terhadap satu kehidupan yang begitu asing. Dalam kekeliruan, cinta yang sedang mekar rupa-rupanya tidak pernah jauh daripadanya.

Advertisements

3 thoughts on “Dan Mimpi Pun Bersatu (2006)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s