Fakta novel

Dalam setiap novel, bermula daripada, Segalanya Cinta saya telah menggunakan latar tempat dan lingkungan kumpulan yang sama.

Fakta 1 Hampir kesemua watak dalam novel saya menganggotai Kumpulan Pirate. Bermula daripada Arissa dan Izhan (SegC), Dania dan Zahim (SebC), dan Anne, Nida dan Badrul (DMPB). Kumpulan Pirate merupakan sebuah kelab rekreasi dan pengembaraan. Aktiviti utama kelab ialah mendaki gunung. Kumpulan ini mempunyai cawangan di setiap IPT yang dinamakan dalam setiap novel.

Fakta 2 Antara universiti yang dinamakan dalam novel ialah Universiti Wilayah Tengah (SegC, DMPB, KDC), Universiti Wilayah Utara (SebC), dan Universiti Wilayah Selatan (DMPB).

Fakta 3 Nida dan Badrul (DMPB) pernah muncul dalam SegC. Nama Anne juga ada disebut dalam novel ini. Malah Pulau Inderapura juga menjadi salah satu latar dalam kedua-dua buah novel. Dalam SegC, pulau ini menjadi lokasi reunion kumpulan Pirate UWT. Dalam DMPB, pulau ini menjadi tempat persembunyian Anne dan Ayrin.

Fakta 4 Taman di mana Gia (KDC) membawa dirinya di kala duka ialah taman yang sama yang dilalui oleh Suzaimi (AGPS). Malah tempat tinggal Suzaimi berhampiran dengan kawasan tempat tinggal Fahrein.

Fakta 5 Nama ketua Gia (KDC) semasa dia menyamar di Jabatan Penerbitan Millenium Publishing ialah Zulaikha Hanafi atau nama penuhnya Anne Zulaikha Hanafi, Permaisuri Kerajaan Dhiyapura (DMPB, KPB) yang juga sedang menyamar kerana menyelamatkan dirinya daripada buruan suaminya, Tengku Iskandar.

Fakta seterusnya akan dimasukkan sedikit demi sedikit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s